Dierendag bij de Rehobothschool

Dierendag bij de Rehobothschool.


4 Oktober j.l. was weer de jaarlijkse dierendag, de Rehobothschool uit Vriezenveen had alle leerlingen opgeroepen om die dag hun hobby dieren mee te nemen naar school.


Van 8.30 uur tot ruim 9.00 uur kon iedereen genieten van alle meegenomen dieren, het was een prachtig gezicht zoveel dieren bij elkaar te zien.

Er waren erg veel verschillende soorten dieren meegebracht zoals: Een tamme kraai, kanaries, parkieten, konijnen groot en klein, caviá's, muizen, veel honden, poesjes.

Maar de trekpleister was toch wel de meegebrachte Pony.


Van 11.00 uur tot 12.00 uur was de kleindier- vereniging Nut en Genoegen aanwezig met een 7 tal tentoonstellingsdieren, deze waren netjes in tentoonstellingskooien ondergebracht.

Iedere groep kwam de dieren bekijken, een aantal leden van voornoemde vereniging waren aanwezig om tekst en uitleg te geven aan de kinderen,

Er werden ook veel vragen van kinderen beantwoord door de aanwezige leden van Nut en Genoegen, in de personen van Berend Hoff, Gerrit Eshuis en Guus Tijhof

Het was een heel bijzondere ervaring zowel voor de kinderen als voor Nut en Genoegen.


Zo werden de leerlingen dan ook uitgenodigd om in 2011 de tentoonstelling van Nut en Genoegen te bezoeken in de manege van de Vjenneruiters.


De leiding en de leerkrachten hadden alles goed georganiseerd, en konden dan ook tergzien op een zeer geslaagde dag.

 

dierendag-1 dierendag-2
dierendag-3 dierendag-4