JONGDIERENDAGEN OPWARMERS VOOR HET SHOWSEIZOEN.

Het tentoonstellingsseizoen is weer begonnen met de traditionele jongdierendagen.

Een aantal leden van Nut en Genoegen nam deel aan de jongdierendag van de DFKPspeciaalclub en daar was Rick Prinsen succesvol met een Lachduif kleurkop die een F behaalde en 3de werd bij de verdeling van de prijzen. Koos Prins behaalde ook een F met een crème-ino Lachduif, maar viel net buiten de prijzen. Dezelfde duif werd een week eerder op de jongdierenkeuring in Kampen wel 1ste.
De jongdierendag in Nijverdal werd ook een succes voor Rick Prinsen, een Chabo van hem werd daar de mooiste hen bij de dwerghoenders. Bij de grote hoenders was  Wyandotte van Hans Smoes de mooiste hen.
Bij de Oorspronkelijke duiven waren  zowel de mooiste doffer als de mooiste duivin een Lachduif van Rick Prinsen.

Ook de jeugd van de vereniging deed goed mee: Yvonne Velten had de mooiste oorspronkelijke duif en de mooiste watervogel van de jeugd en Justin Velten had het mooiste dwerghoen bij de jeugd.
Rasprijzen waren er verder voor Hans Smoes (Wyandotte groot en kriel), Henk Stegeman (Brahma),
Rick Prinsen (Chabo), Hans Zandbergen (Watermaalse kriel),Frits Hofstede (Nederlandse Helmduif) en tot slot Frits Schipper (Wener).

1ste TENTOONSTELLING IN HARDENBERG.

In Hardenberg wordt de aftrap van de tentoonstellingen gehouden, daar wordt van 6 t/m 8 oktober  in manege de Gulden Spoor op sportpark de Boshoek de eerste tentoonstelling in de regio gehouden. Een flink aantal leden van Nut en Genoegen zal hier met zijn/haar dieren aan deelnemen.  Daarna volgt Rijssen en vervolgens is het de eerste week van november  weer tijd voor de eigen Grenslandshow.