Nationale Jeugdshow Laren (Gld)

Samen met een aantal ouders en begeleiders werd op zaterdag 17 september door 6  jeugdleden van Nut en Genoegen de reis gemaakt  naar Laren (gld) om deel te nemen  aan de Nationale jeugdshow van de vereniging Pels en Pluim.

Er waren dit jaar maar liefst ruim 800 dieren ingeschreven wat weer een nieuw record betekende voor deze 36 editie van de jeugdshow.
Na de officiële opening werden de dieren gekeurd, waarbij de jeugdleden volop vragen mogen stellen aan de keurmeesters. De één maakt daar wat meer gebruik van dan de ander, maar alle jeugdleden leren op deze manier veel op zo’n dag.
Na de keuring werden de kinderen vermaakt met muziek en was de organisatie druk met het maken van de lijsten met prijswinnaars en de catalogus.
Er waren dit keer helaas geen hoofdereprijzen voor de jeugdleden van Vriezenveen, maar er waren wel een aantal prijzen op te halen. Yvonnen Velten had de mooiste Diamantduif met een 1ste F. Verder waren er Gelderland klasseprijzen voor Gerko v.d.Hout met een Hollandse kriel, Justin Velten met een Australorp, Yvonne Velten met een Diamantduif en Janita Smelt met een Lachduif.

Overige resultaten Jeugshow Laren:

 

Janita Smelt

Lachduif Grijs Pastel

1 x F 96

5 x ZG 95

1 x ZG 94

1 x ZG 93

Yvonne Velten

Diamantduif Pastel

2 x F 96

1 x ZG 95

Henk Jan Scherphof

Welsumer Rood Patrijs

1 x G 92

1 x V 90

Rik Velten

Wyandotte Zilver Zwart Gezoomd

2 x G 92

1 x O

Gerko van den Hout

Hollandse Kriel Zwart

1 x ZG 94

1 x ZG 93

2 x G 92

1 x G 91

Justin Velten

Watermaalse Baardkriel Kwartelkleurig

1 x ZG 95

1 x G 92

1 x G 91

Justin Velten

Australorpkriel Blauw

1 x ZG 95

1 x ZG 94

1 x ZG 93


 

Allemaal van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten en we zien jullie graag weer met jullie dieren op de Grenslandshow van onze eigen vereniging.