2 jeugdleden Nut en Genoegen Provinciaal Kampioen.

In tegenstelling tot een eerder bericht op de website en in de kranten hebben meerdere leden van Nut en Genoegen deelgenomen aan de provinciale kampioenschappen op de tentoonstelling in Goor.

Naast het gemelde succes van Janita Smelt die met haar lachduif Overijssels Kampioen werd, was ook jeugdlid Yvonne Velten succesvol en haar Carolina eend behaalde ook het Overijssel Kampioenschap bij de jeugd. Verder behaalde zij met de eenden nog 2 x G en 1 x ZG en met haar Diamantduiven 2 x ZG. Haar broer Rik Velten behaalde met zijn kuifeenden 2 x ZG en met de grote Wyandotte's 1 x ZG, 1 x G en 1 x V. De jongste van de Velten's behaalde tenslotte met zijn diamantduiven 1 x G, 1 x V en 1 x ZG, en met de Watermaalse baardkrielen 2 x Goed en 1 x Voldoende. Ook Alexander Bosveld was aanwezig met zijn grote brahma's in de kleur wit zwartcolumbia, en zijn resultaten waren 2 x ZG en 3 x G. Frits Schipper had een tweetal konijnen ingeschreven en behaalde 2 x het predikaat F.

Gelijktijdig met deze show nam Koos Prins deel aan een districtsshow van de Nederlandse DFKP club in Emmen en wist daar met een wildkleur Lachduif de mooiste in zijn klasse te behalen.

Deze week zijn de dieren van een 7-tal leden in de vrachtwagen geladen en vertrokken naar de grote Europashow in Leipzig. Maar liefst bijna 100.000 dieren zijn daar ingeschreven en staan opgesteld in 5 grote hallen met eentotale lengte aan kooien van maar liefst 45 kilometer. Een aantal leden zal aan het eind van de week naar Leipzig vertrekken om daar de tentoonstelling te bezichtigen en de resultaten te bekijken.