Nieuws

Geslaagde clubdag

De clubdag op 16 januari was weer erg gezellig en leerzaam. Lees de uitslagen onder het kopje 'clubdag' en bekijk de foto's op de facebookpagina's van Nut en Genoegen & ENPKV.

clubdag2016

 

Lokalschau Schüttorf succes voor leden Nut en Genoegen

Leden van kleindiervereniging Nut en Genoegen zijn in de prijzen gevallen. Op de lokalschau van zustervereniging RGZV Schüttorf gingen vele bekers naar de Nederlandse inzending. De jeugdleden Justin, Yvonne & Rick Velten, Dagmar Kleise en Janita Smelt wonnen vele prijzen en de toppredikaten Fraai en Uitmuntend met hen krielkippen, eenden, kwartels en lachduiven.

Secretaris Alexander Bosveld wist voor het eerst in zijn fokkers carrière het hoogst haalbare predikaat te behalen. Zijn grote Brahma hen werd als ‘Vorzüglich’ ofwel Uitmuntend geklasseerd. Ook Gerrit Eshuis scoorde goed met zijn krielkippen, evenals Hans Zandbergen. Henk Eshuis liet een groep van de in Nederland nog onbekende Oud-Oostenrijkse tuimelaars zien. Een sierduiven ras dat ook op de komende show in Vriezenveen te zien zal zijn.

Meer foto's staan in het fotoalbum op deze site en op onze facebookpagina!

IMG 20151017 115231

 

Lokalschau Schüttorf 17+18 oktober

De tentoonstelling van onze zustervereniging uit Schüttorf vindt plaats op 17 & 18 oktober. Te zien zijn hoenders, dwerghoenders, duiven en sier- en watervogels. Er is speciale aandacht voor de open jeugdshow waar ook onze jeugdleden massaal aan deelnemen! Genoeg te zien dus en het randprogramma is uitermate goed georganiseerd in Duitsland.

De tentoonstelling is open voor publiek op zaterdag 17 oktober van 10.00 tot 18.00 en zondag 18 oktober van 09.00 tot 17.00. Op 17 oktober vindt vanaf 20.00 de fokkersavond plaats. Je vindt de show in het kleindiercentrum aan de Eichenstrasse 4 in Schüttorf. Er is ruimschoots gratis parkeergelegenheid.

 

Clubdag & BBQ Schuttorf

Zaterdag 30 mei was een aantal leden van Nut en Genoegen te gast op de jaarlijkse clubdag van onze zustervereniging uit Schuttorf (D) in het kleintierzuchtzentrum aldaar. Na de koffie met Küchen was het tijd voor een mooie toespraak van het oudst aanwezige lid (al 85 jaar). De jubilarissen van de vereniging werden in het zonnetje gezet en er is uitgebreid bijgepraat met de duitse fokkersvrienden en onderling onder het genot van de nodige drankjes en een tot in de puntjes verzorgde bbq. Foto's zijn hier te zien.

 

Bezoek Garvo

Zaterdag 23 mei zijn bestuur en leden van Nut en Genoegen Vriezenveen op excursie geweest bij voederfabrikant Garvo. Ook onze zustervereniging uit Schuttorf (D) was goed vertegenwoordigd. De ontvangst bij Garvo was allerhartelijkst en we zijn heel wat wijzer geworden over de productie van voer voor onze hobbydieren.

Foto's van het bezoek zijn hier te zien.

 

Schuttorf

hans en hans Schuttorf

 

Clubshow Nut en Genoegen bij Reggeshow

Tubantia 21102014

 

Op onze clubshow welke was ondergebracht bij de Reggeshow waren 13 leden van N&G met in totaal 69 dieren aanwezig.  Een knappe prestatie was er te noteren van Rik Velten, hij ging aan de haal met de prijs van de mooiste gedomesticeerde watervogel.  Yvonne Velten had een jeugdprijs, zij had de fraaiste oorspronkelijke watervogel.

 

De clubshow had (onder voorbehoud) de volgende resultaten;

 

Fraaiste Grote Hoen; Jos Kobes

Fraaiste Grote Hoen op 1 na: Jos Kobes

Fraaiste Dwerghoen; Gerrit Eshuis

Fraaiste Dwerghoen op 1 na; Rick Prinsen

Fraaiste Watervogel; Rik Velten

Fraaiste Watervogel op 1 na; Rik Velten

Fraaiste Sierduif; Rick Prinsen

Fraaiste Sierduif op 1 na; Albert Berkhof

Fraaiste Konijn; Frits Schippers

Fraaiste Konijn op 1 na; Johan Leus

 

Jeugd

Fraaiste Dwerghoen; Justin Velten

Fraaiste Watervogel; Yvonne Velten

 

Prijswinnaars gefeliciteerd!

 

Wij zijn door de Eendracht allerhartelijkst ontvangen en de complimenten van onze kant voor de goede organisatie.

 
Meer artikelen...