Landelijke dieren tentoonstelling Zuidlaren

Op de grote landelijke bondstentoonstelling die in Zuidlaren werd gehouden waren diverse leden van Nut en Genoegen aanwezig met hun dieren, en dat was zeker niet zonder succes.

In een eerder artikel met een link naar TC Tubantia werd al aandacht besteed aan de geweldige prestaties van jeugdlid Janita Smelt die hier jeugdkampioen werd.

Maar ook de seniorleden waren succesvol. Zoals Hans Zandbergen die in een grote klasse Watermaalse Baardkrielen een 1ste F behaalde. Ook bij de Antwerpse Baardkrielen behaalde hij een F, verder nog diverse keren ZG. Zoals we inmiddels van hem gewend zijn, was Rick Prinsen weer succesvol met zijn Chabo's. In zwart-wit gepareld een 1ste F en bij de purperkoppen 1ste en 2de F.

Samen met broer John weet hij elk jaar weer met de besten mee te doen op de Noordshow.

Rick is ook fokker van Kleurkop Lachduiven, en dit jaar bracht hij 2 nog niet erkende kleurslagen ter erkenning in de kooien, helaas was 1 pastel kleurkop niet in conditie en kon dus niet mee, hierdoor werden alleen de grijs kleurkoppen erkend. Toch een mooie prestatie.

Ondanks maar liefst 12 x ZG was Jasper Smelt niet helemaal tevreden over de resultaten. Vooral bij de wildkleur Lachduiven was wel erg streng gekeurd en hadden er best een paar het predikaat F verdiend. Koos Prins was wel tevreden over de behaalde resultaten, opnieuw won een Lachduif van hem de Noordshow, ditmaal een Grijs Pastel jonge duivin die het predikaat U kreeg van de keurmeester. Omdat ook de 2de lachduivenkeurmeester een U had toegekend was het nog even spannend welke duif zou winnen, maar uiteindelijk won de duif uit Tubbergen. Verder nog 4 x F en een aantal ZG's.

Janita Smelt had in de jeugdklasse ingezonden en werd zoals al eerder geschreven jeugdkampioen, ook met een Grijs-Pastel jonge doffer. Als deze doffer in de gewone klasse was ingeschreven had de duif van Koos Prins het nog moeilijk gekregen om te winnen. Echt een klasse doffer, die al veel heeft gewonnen en ook in de toekomst nog veel kan winnen.

Na de keuring was er veel belangstelling van RTV Noord en RTV Drente, en omdat de fraaie bodywarmers van onze vereniging zo opvielen werd Koos nog even gestrikt om een praatje te maken met de verslaggever van RTV Drente.

Kijk HIER naar een filmpje van RTV Drenthe Noordshow.

Datum: 6 januari 2011