De Grenslandshow

In de oneven jaren organiseert Nut en Genoegen de tweejaarlijkse Grenslandshow. Deze open kleindierententoonstelling trekt al jarenlang vele inzenders en bezoekers. Begin november wordt de show gehouden in een goede gevulde manege, waar het dier en mens aan niets ontbreekt.

De volgende Grenslandshow vindt plaats in 2019, graag tot dan!

Tijdens tussenliggende jaren houden wij een clubshow bij een tentoonstelling in de regio. Jaarlijks half januari wordt samen met ENPKV Nijverdal een clubdag gehouden in Vriezenveen en in september zijn wij te gast op de jongdierendag van ENPKV. Daarnaast bezoeken leden van Nut en Genoegen diverse shows in binnen- en buitenland met hen dieren en als bezoeker.

Belangstelling om een kijkje te nemen bij een van onze activiteiten? Het bestuur geeft u graag alle informatie als deze niet via de agenda te vinden is.


Grenslandshow 2019

Op 7/8/9 november 2019 vindt de Grenslandshow 2019 plaats, vele honderden konijnen, (kriel)kippen, duiven, eenden, ganzen, fazanten, serama's en cavia's zullen te zien zijn in de manege bij sportpark het Midden in Vriezenveen. Met o.a. de clubshow van ENPKV Nijverdal en districtshow van de DFKP-club.

De inschrijving is gesloten. Download het vraagprogramma.

Graag tot op de Grenslandshow 2019:do 7 november 19:00-22:00 (20:00 opening door wethouder Koster)vr 8 november 10:00-22:00za 9 november 10:00-16:00Manege de Vjenneruiters, Schout Doddestraat 13 Vriezenveen.Entree € 3,-Tot en met 12 jaar gratis toegang onder begeleiding van een volwassene.


Grenslandshow 2017

Op 9, 10 en 11 november 2017 organiseerde Nut en Genoegen weer de tweejaarlijkse Grenslandshow. Deze open kleindierententoonstelling trekt al jarenlang vele inzenders en bezoekers. Ook dit jaar hadden wij met bijna 800 inschrijvingen weer een goed gevulde manege, waar het dier en mens aan niets ontbrak.

Onze samenwerking met de Nederlandse Leghornclub, ENPKV Nijverdal en zustervereniging Schüttorf staat garant voor een mooie show. Door de vele bezoekers weer goed gewaardeerd!

Bekijk/download de catalogus door op onderstaande afbeelding te klikken (Groot bestand, dit kan enige tijd duren).

grenslandshow2017metopeningstijden


Grenslandshow 2015

Op 5,6 en 7 november 2015 was de manege goed gevuld met 760 dieren. De Nederlandse Leghornclub en Nederlandse DFKP club brachten een districtsshow onder en ook de clubshow van ENPKV Nijverdal mocht niet ontbreken. Zustervereniging Schüttorf was present met een mooie inzending van vele (jeugd)leden. Wij kijken terug op een fantastische show en zien u graag weer in 2017!

Download: Catalogus 2015


Grenslandshow 2013

Op de Grenslandshow 2013 waren 890 dieren ingeschreven, dit was meer dan tijdens de vorige tentoonstelling in 2011. Er was een keur aan dieren te zien, naast (dwerg)hoenders en konijnen ook veel sier- en watervogels. De fraai aangelegde tuin met de grote voliere waarin een koppel kroonkraanvogels rondliep was een ware blikvanger. Zowel de keuring als de tentoonstelling zijn bijzonder goed verlopen.

Het aantal bezoekers overtrof alle verwachtingen en geeft toch maar weer eens aan dat de kleindierenhobby nog springlevend is. Ook de schooljeugd kwam langs op uitnodiging van Nut en Genoegen en menig kind viel in de prijzen met de kleurwedstrijd.

Download: Catalogus 2013

Download: Puntenoverzicht Grenslandshow 2013

fraaiste cavia

Fraaiste dwerghoen
 
Fraaiste gedomesticeerde watervogel
 
Fraaiste grote hoen
 
Fraaiste konijn
 
Fraaiste oorspronkelijke watervogel
 
Fraaiste serama
 
Fraaiste sierduif
 
Fraaiste siervogel

 


Grenslandshow 2011

Download: Catalogus 2011