Succes op de Europashow voor leden Nut en Genoegen


Maar liefst 8 leden namen afgelopen week deel aan de Europashow in Leipzig, waar in de LeipziggerMesse ruim 90.000 dieren waren ingezonden vanuit heel Europa.
Rick Prinsen kon met zijn Chabo's deconcurrentie met de andere fokkers goed aan en behaalde een U en daarmee een Europese titel.
Slechts 7 van de 690 ingezonden Chabo's behaalden dit predikaat. Een geweldige prestatie dus van Rickdie verder nog 2 x ZG en 1 x G behaalde.
Ook Hans Zandbergen deed mee met zijn WatermaalseBaardkrielen en behaalde 3 x ZG en 1 x G.
Voor Hans Smoes was het allemaal wat tegenvallend, zijngrote Wyandottes doen in Nederland altijd met de besten mee, maar de Europese standaard is voor ditras wat ongunstig voor Nederlandse fokkers en daarom kwamen de dieren van Hans niet verder dan 1 x Gen 1 x V. Ook Rik Velten had 2 grote Wyandotte's ingeschreven en behaalde met beide het predikaat GJustin Velten viel met zijn Watermaalse krielen wel in de prijzen, zijn haantje kreeg zg 95 en zijnhennetje kreeg een hv 96 en dat is hetzelfde als in Nederland een F. Tot haar grote teleurstelling mochten de watervogels van Yvonne Velten niet mee in de vrachtwagen naarLeipzig omdat zij de gezondheidsverklaring niet had gekregen van de organisatie en zonder die verklaringmochten de dieren niet mee.
Als goedmaker voor de fout van de organisatie kreeg Yvonne toch een fraaieEuropese medaille.
Gerko van de Hout behaalde met zijn 2 zwarte Hollandse krielen een ZG en viel daarmeeook in de prijzen. 
Omdat in Duitsland de Lach-en Diamantduiven onder een andere bond vallen, worden al deze dieren in éénklasse geplaatst en gekeurd volgens de puntentelling van de vogelbond.
In deze klasse werden de Lachduivenvan Koos Prins 2de en 3de met allebei 91 punt.
Verder kregen zijn duiven 1 x 90 pnt, 3 x 89 pnt,1 x 87en 1 x 86.Justin Velten eindigde in deze klasse met zijn Diamantduiven op de 13de en 17de plaats met89 en 88 punt.
Het bezoek wat de inzenders aan deze tentoonstelling brachten was indrukwekkend, 4 gigantische hallenmet daarin alle ingezonden dieren in kooien met een totale lengte van 45 kilometer, maar ook watervogels,ooievaars, wilde duiven, patrijzen en fazanten in hun eigen omgeving met bomen, vijvers en watervallenvan 5 meter hoogte.
Allemaal opgebouwd voor 4 dagen tentoonstelling, echt indrukwekkend en zeker de moeite waard geweest.