Goede resultaten N&G op Vechtdalshow

Op de kleindiertentoonstelling ‘Vechtdalshow’ in Hardenberg waren de leden van Nut en Genoegen Vriezenveen goed vertegenwoordigd.

Rick Prinsen liet Indische Loopeenden in de kleurslag reebont zien, viermaal Zeer Goed en de hoofdprijs voor mooiste watervogel van de show was de uitstekende beoordeling voor zijn dieren!

Cynthia ten Bergen was de inzender van grote kippen. Ze bracht het ras Luikse Vechter mee in verschillende kleuren, alle vier dieren behaalden Zeer Goed. Ook had een aantal Cynthia blauw-witgeparelde Ukkelse Baardkrielen meegenomen, deze werden als Goed beoordeeld

De Wyandotte krielen van jeugdlid Madelon Kerkdijk werden door de toepasselijk genaamde keurmeester Kip beoordeeld. Madelon haalde de predikaten Goed en Zeer Goed. Madelon’s moeder Angela had ook acht Wyandotte krielen ingestuurd en kreeg driemaal Goed en maar liefst vijfmaal Zeer Goed als beoordeling.

Rick Prinsen had ook nog zwart-witgeparelde Chabo’s ingestuurd en behaalde een Goed, driemaal Zeer Goed en zelfs tweemaal Fraai met deze mooie krielkippen.

De Vlaamse Reuzen konijnen scoorden ook goed in Hardenberg. De gele ram van Jorieke Hospers haalde een Goed en Johan Leus scoorde een Goed, een Zeer Goed en tweemaal Fraai met zijn konijngrijs gekleurde Vlamen. Hiermee sleepte Johan ook de prijs voor het mooiste vrouwelijke konijn van de show in de wacht.

Frits Schippers, met zijn 83 jaar nog altijd actief als konijnenliefhebber, showde twee Wener konijnen in de kleur blauwgrijs. Ze kregen een Goed en Zeer Goed als predikaten van de keurmeester.

Foto's van de Vechtdalshow zijn te zien op de website van de show: http://www.vechtdalshow.nl/fotos_tt2017.html