Johan Leus wint Reggeshow met een U

Op de Reggeshow in Rijssen behaalde Nut en Genoegen lid Johan Leus een U (98 punten) met een jonge konijngrijze Vlaamse Reus voedster. Hij won hiermee de hoofdprijs voor het fraaiste konijn. Twee jonge rammen in dezelfde kleur behaalden allebei F 96,5 en in de C-klasse waren nog een F 96 en ZG 94,5 te verdelen voor twee andere jonge rammen in konijngrijs. Ook had Johan nog een witte Vlaamse ram jong ingezonden die F 95 kreeg. Een prachtige collectie!

Jorieke Hospers bracht twee mooie jonge gele Vlaamse reus rammen in de C-klasse. De keurmeester waardeerde deze moeilijke kleur met ZG 93 en F 95.

Als derde konijneninzender van N&G kwamen we Frits Schippers met zijn Weners tegen in Rijssen. Diverse kleuren met mooie resultaten, een hele prestatie voor een fokker op leeftijd! De haaskleurige jonge ram kreeg ZG 93,5. In konijngrijs was er een ZG 94,5 voor een jonge ram en in blauwgrijs kregen twee jonge rammen F 95 en ZG 94,5.

Jos Kobes showde die jonge grote Wyandotte hennen. Twee in Buff zwartcolumbia die een 1e ZG 96 en G 92 behaalden en n hen in Wit zwartcolumbia die een 1e F 96 kreeg van de keurmeester.

Hans Zandbergen was met 5 Wyandottekrielen aanwezig in Rijssen. De beide hanen in Wit zwartcolumbia kregen G 91 en 1e ZG 93 en de hennen in dezelfde kleur behaalden tweemaal G 91 en een mooie 1e ZG 94.

Bij de sierduiven was Albert Berkhof present met zijn Duitse Modena Schietti's in zwart. De oude doffer kreeg 95 punten en de oude duiving 96 punten. Ook de jonge dieren deden het goed; 95 punten voor een doffer en 94 en 96 punten voor de duivinnen. Albert had ook Chinese Meeuwen ingestuurd, een jonge duivin in blauw zwartgeband kreeg 94 punten. In geel 95 punten voor een oude doffer, 96 voor de oude duivin, 95 voor de jonge doffer en voor de jonge duivin 96 punten. De collectie werd afgesloten door twee oude duivinnen in blauwzilver met 95 en 93 punten.