Resultaten Oneto & Europashow Ned. rassen

Op de Oneto was dit jaar een Europashow ondergebracht van alle Nederlandse kippen en krielrassen. Een heel spektakel met bijna tweeduizend dieren. Namens Nut en Genoegen was Jorg Broenink present met Hollandse Krielen, Nederlandse Uilebaardkrielen en Groninger Meeuwkrielen.

De Hollandse Krielen in de kleur witpatrijs haalden mooie predikaten, een oude haan en twee jonge hennetjes met allen Zeer Goed. Bij de Ned. Uilebaardkriel in zilver parelgrijsgeloverd waren een Goed en Zeer Goed de nette beoordelingen voor de twee hennen van dit jaar. De Groniger Meeuwkrielen had Jorg in meerdere kleurslagen ingezonden. In goudpel drie jonge hennen met tweemaal Goed en Zeer Goed. Voor de drie zilverpel hennetjes jong was er ook tweemaal Goed en Zeer Goed. Ook in citroenpel drie jonge hennen, hier met driemaal Goed. Een mooie lijst voor deze liefhebber van de Nederlandse rassen.

Naast de Europashow was er ook een flinke reguliere klasse vertegenwoordigd. Jos Kobes showde zijn grote Wyandotten. Een Zeer Goed was er voor de patrijs jonge hen. Een wit zwartcolumbia jonge hen behaalde hetzelfde predikaat en de derde jong hen, in buff zwartcolumbia maakte de hattrick compleet met eveneens een Zeer Goed.

Rick Prinsen toonde met succes zijn Chabo’s. Een Zeer Goed en Fraai waren er voor twee jonge tarwekleurige hennen. In geeltarwe twee jonge haantjes met beiden Zeer Goed. In zwart-witgepareld twee jonge hanen met Zeer Goed en Fraai en drie jonge hennetjes met Goed, Zeer Goed en Fraai. De rij werd gesloten door een jong zwart hennetje met Goed.

Bij de sierduiven was Albert Berkhof aanwezig met Duitse Modens Schietti’s en Chinese Meeuwen. De Duitse Modena Schietti’s in zwart behaalden 93 punten voor een oude duivin, 94 voor een jonge doffer en 94 & 93 punten voor twee jonge duivinnen. Bij de Chinese Meeuwen beginnen we met de kleur geel. Daar 95 punten voor de oude doffer, 96 & 94 voor twee oude duivinnen, 94 voor een jonge doffer en 93 punten voor de jonge duivin. Dan twee oude duivinnen in blauwzilver met 95 & 96 punten. Als afsluiter nog een mooie 94 punten voor een geel gekraste oude duivin.