Nieuws

Grenslandshow 2019

Op 7/8/9 november 2019 vindt de Grenslandshow 2019 plaats, vele honderden konijnen, (kriel)kippen, duiven, eenden, ganzen, fazanten, serama's en cavia's zullen te zien zijn in de manege bij sportpark het Midden in Vriezenveen. Met o.a. de clubshow van ENPKV Nijverdal en districtshow van de DFKP-club.

Graag tot op de Grenslandshow 2019:
do 7 november 19:00-22:00 (20:00 opening door wethouder Koster)
vr 8 november 10:00-22:00
za 9 november 10:00-16:00

Manege de Vjenneruiters, Schout Doddestraat 13 Vriezenveen.
Entree € 3,-
Tot en met 12 jaar gratis toegang onder begeleiding van een volwassene.

 

Inschrijven Grenslandshow 2019 t/m 19 okt

De inschrijftermijn voor de Grenslandshow 2019 is aangepast naar 19-10-2019 i.v.m. de late bezorging van de vraagprogramma's. Tot en met 19 oktober is het dus mogelijk uw dieren in te schrijven.

Graag tot op de Grenslandshow 2019, 7/8/9 november bij Manege Vjenneruiters Vriezenveen. Het vraagprogramma en inschrijfformulier kunt u downloaden via de pagina Grenslandshow.

 

Internationale Clubtentoonstelling 2018 voor Chabo's

De internationale Clubtentoonstelling 2018 voor Chabo's vind plaats op 3 & 4 november 2018 in Emsbüren. Emsbüren ligt direkt aan de A31, 20 kilometer vanaf de grens bij Oldenzaal en is goed bereikbaar via de A1 (Amsterdam- Hannover) tot knooppunt Schüttorf, dan A31 volgen richting Emden. De tentoonstelling is in de hallen van Emsflower, Carl von Linnestr. 1 te Emsbüren.

Voor deze tentoonstelling zijn alle leden van de speciaalclub uitgenodigd, alsmede alle andere fokkers en liefhebbers van Chabo's in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg.

  • Sluiting inschrijving: zaterdag 15.09.2018
  • Inkooien: vrijdag 02.11.2018 (15 - 21 uur)
  • Keuring: zaterdag 03.11.2018
  • Openingstijden show: zaterdag 03.11.2018 (14 - 18 uur) & zondag 04.11.2018 ( 9 - 14 uur)
  • Uitkooien: zondag 04.11.2018 vanaf 13.00 uur

De fokkersavond wordt op zaterdagavond (03-11- 2018) vanaf 19.00 uur gehouden en vindt plaats in het Hotel en Landgasthof Evering, Lange Straße 24, te Emsbüren. De avond start met een gemeenschappelijke maaltijd (ca.19.30 uur), met daarna de prijsuitreiking voor de succesvolste fokkers. We willen graag een vrolijke avond organiseren voor onze medefokkers en zullen alle moeite doen deze tot een succes te maken.

Mocht U geïnformeerd willen worden over overnachtingsmogelijkheden, dan zijn we U daar graag bij behulpzaam. Verdere informatie omtrent overnachting, vindt U op de websites: www.rgzv-schuettorf.de en www.kv-emsland-grafschaftbentheim.de of stuur een Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Met vriendelijke groet,
Dieter Kröner
Voorzitter pluimveefokkerskring Emsland – Grafschaft Bentheim.

 

Foto's winnende dieren Grenslandshow 2017

Onder foto's staan nu de foto's van de winnende dieren op de Grenslandshow 2017.

Met dank aan Joyce Fotografie voor de foto's!

 

Hanzeshow 2017

De Hanzeshow in Kampen ging ook dit jaar weer gewoon door, helaas zonder pluimvee, maar met een groot aantal konijnen, cavia’s, sierduiven en kleine siervogels. Een compliment waard voor de organisatie die het steeds weer voor elkaar krijgt een mooie show neer te zetten ondanks de tegenslagen afgelopen jaren.

Twee konijnenfokkers van Nut en Genoegen waren aanwezig op de Hanzeshow. Johan Leus showde zijn Vlaamse Reuzen. In de kleur konijngrijs twee jonge rammen met een 2e F (dit dier werd knap 2e van de 16 aanwezige dieren in deze klasse) en een ZG. De jonge konijngrijze voedster werd beloond met een 3e F. Twee jonge rammen in de C-klasse konijngrijs kregen van de keurmeester G en ZG als predikaat. Ook had Johan een witte jonge ram ingezonden, deze mocht rekenen op een ZG.

Frits Schippers was present met mooie Weners. In haaskleur een ram en voedster, beide jonge dieren en allebei een ZG als beoordeling. De topper zat ditmaal in blauwgrijs. De ram jong bracht een F mee naar huis.

 

Resultaten Oneto & Europashow Ned. rassen

Op de Oneto was dit jaar een Europashow ondergebracht van alle Nederlandse kippen en krielrassen. Een heel spektakel met bijna tweeduizend dieren. Namens Nut en Genoegen was Jorg Broenink present met Hollandse Krielen, Nederlandse Uilebaardkrielen en Groninger Meeuwkrielen.

De Hollandse Krielen in de kleur witpatrijs haalden mooie predikaten, een oude haan en twee jonge hennetjes met allen Zeer Goed. Bij de Ned. Uilebaardkriel in zilver parelgrijsgeloverd waren een Goed en Zeer Goed de nette beoordelingen voor de twee hennen van dit jaar. De Groniger Meeuwkrielen had Jorg in meerdere kleurslagen ingezonden. In goudpel drie jonge hennen met tweemaal Goed en Zeer Goed. Voor de drie zilverpel hennetjes jong was er ook tweemaal Goed en Zeer Goed. Ook in citroenpel drie jonge hennen, hier met driemaal Goed. Een mooie lijst voor deze liefhebber van de Nederlandse rassen.

Naast de Europashow was er ook een flinke reguliere klasse vertegenwoordigd. Jos Kobes showde zijn grote Wyandotten. Een Zeer Goed was er voor de patrijs jonge hen. Een wit zwartcolumbia jonge hen behaalde hetzelfde predikaat en de derde jong hen, in buff zwartcolumbia maakte de hattrick compleet met eveneens een Zeer Goed.

Rick Prinsen toonde met succes zijn Chabo’s. Een Zeer Goed en Fraai waren er voor twee jonge tarwekleurige hennen. In geeltarwe twee jonge haantjes met beiden Zeer Goed. In zwart-witgepareld twee jonge hanen met Zeer Goed en Fraai en drie jonge hennetjes met Goed, Zeer Goed en Fraai. De rij werd gesloten door een jong zwart hennetje met Goed.

Bij de sierduiven was Albert Berkhof aanwezig met Duitse Modens Schietti’s en Chinese Meeuwen. De Duitse Modena Schietti’s in zwart behaalden 93 punten voor een oude duivin, 94 voor een jonge doffer en 94 & 93 punten voor twee jonge duivinnen. Bij de Chinese Meeuwen beginnen we met de kleur geel. Daar 95 punten voor de oude doffer, 96 & 94 voor twee oude duivinnen, 94 voor een jonge doffer en 93 punten voor de jonge duivin. Dan twee oude duivinnen in blauwzilver met 95 & 96 punten. Als afsluiter nog een mooie 94 punten voor een geel gekraste oude duivin.

 

Johan Leus wint Reggeshow met een U

Op de Reggeshow in Rijssen behaalde Nut en Genoegen lid Johan Leus een U (98 punten) met een jonge konijngrijze Vlaamse Reus voedster. Hij won hiermee de hoofdprijs voor het fraaiste konijn. Twee jonge rammen in dezelfde kleur behaalden allebei F 96,5 en in de C-klasse waren nog een F 96 en ZG 94,5 te verdelen voor twee andere jonge rammen in konijngrijs. Ook had Johan nog een witte Vlaamse ram jong ingezonden die F 95 kreeg. Een prachtige collectie!

Jorieke Hospers bracht twee mooie jonge gele Vlaamse reus rammen in de C-klasse. De keurmeester waardeerde deze moeilijke kleur met ZG 93 en F 95.

Als derde konijneninzender van N&G kwamen we Frits Schippers met zijn Weners tegen in Rijssen. Diverse kleuren met mooie resultaten, een hele prestatie voor een fokker op leeftijd! De haaskleurige jonge ram kreeg ZG 93,5. In konijngrijs was er een ZG 94,5 voor een jonge ram en in blauwgrijs kregen twee jonge rammen F 95 en ZG 94,5.

Jos Kobes showde die jonge grote Wyandotte hennen. Twee in Buff zwartcolumbia die een 1e ZG 96 en G 92 behaalden en één hen in Wit zwartcolumbia die een 1e F 96 kreeg van de keurmeester.

Hans Zandbergen was met 5 Wyandottekrielen aanwezig in Rijssen. De beide hanen in Wit zwartcolumbia kregen G 91 en 1e ZG 93 en de hennen in dezelfde kleur behaalden tweemaal G 91 en een mooie 1e ZG 94.

Bij de sierduiven was Albert Berkhof present met zijn Duitse Modena Schietti's in zwart. De oude doffer kreeg 95 punten en de oude duiving 96 punten. Ook de jonge dieren deden het goed; 95 punten voor een doffer en 94 en 96 punten voor de duivinnen. Albert had ook Chinese Meeuwen ingestuurd, een jonge duivin in blauw zwartgeband kreeg 94 punten. In geel 95 punten voor een oude doffer, 96 voor de oude duivin, 95 voor de jonge doffer en voor de jonge duivin 96 punten. De collectie werd afgesloten door twee oude duivinnen in blauwzilver met 95 en 93 punten.

 
Meer artikelen...