Nieuws

Succes op jondierendag

Zaterdag 24 september waren wij te gast bij ENPKV Nijverdal voor de jaarlijkse jongdierendag. De leden van Nut en Genoegen Vriezenveen deden goede zaken met de meegebrachte jonge dieren.

Frits Schippers had de mooiste voedster (Wener kleur, ZG 94,5 en ZG 94).

Hans Smoes had de mooiste grote hen (Wyandotte, ZG 95, ZG 93 en 2x G 92).

Gerrit Eshuis had de mooste dwerghoen haan (Antwerpse baardkriel, 2x F 96, ZG 95, ZG 94 en 2x ZG 93).

Rick Prinsen won de prijs voor mooiste dwerghoen hen (Chabo, 2x F 96, 2x ZG 95, 3x ZG 94, 2x ZG 93, 5x G 92 en 2x G 91).

Albert Berkhof bracht de moosite duivin (Duitse Modena, 96, 2x 95 en 3 x 94, Chinese Meeuw, 3x 96 en 95).

 

Angela Kerkdijk showde Wyandotte krielen met F 96, 2x ZG 95, 5x ZG 94, 5x ZG 93, 6x G 92 en 3x G 91 als mooi resultaat.

Hans Zandbergen showde Watermaalse baardkrielen met 2x G 91 en V 90.

Rick Prinsen bracht naast de Chabo's ook rexdwergen met ZG 94, ZG 93,5 en ZG 93.

 

Allen gefeliciteerd en ENPKV bedankt voor de gastvrijheid en goede verzorging!

 

 

 

Jubilarissen geëerd op jaarvergadering

Op de jaarvergadering 2016 mocht Nut en Genoegen maar lieft vier jubilarissen eren die samen 180 jaar lid zijn van Nut en Genoegen en Kleindierliefhebbers Nederland.

Frits Schippers en Hans Smoes zijn beide al 50 jaar lid. Jan Bokdam en Johan Post hebben allebei al 40 jaar lidmaatschap op hen naam staan.

Van harte gefeliciteerd en we hopen jullie nog evele jaren in de vereniging te mogen verwelkomen!

IMG 20160229 204126

Tevens werden op de jaarvergadering de oorkondes voor het clubkampioenschap uitgereikt aan Gerrit Eshuis, Albert Berkhof en Johan Leus. Van harte!

 

Geslaagde clubdag

De clubdag op 16 januari was weer erg gezellig en leerzaam. Lees de uitslagen onder het kopje 'clubdag' en bekijk de foto's op de facebookpagina's van Nut en Genoegen & ENPKV.

clubdag2016

 

Lokalschau Schüttorf succes voor leden Nut en Genoegen

Leden van kleindiervereniging Nut en Genoegen zijn in de prijzen gevallen. Op de lokalschau van zustervereniging RGZV Schüttorf gingen vele bekers naar de Nederlandse inzending. De jeugdleden Justin, Yvonne & Rick Velten, Dagmar Kleise en Janita Smelt wonnen vele prijzen en de toppredikaten Fraai en Uitmuntend met hen krielkippen, eenden, kwartels en lachduiven.

Secretaris Alexander Bosveld wist voor het eerst in zijn fokkers carrière het hoogst haalbare predikaat te behalen. Zijn grote Brahma hen werd als ‘Vorzüglich’ ofwel Uitmuntend geklasseerd. Ook Gerrit Eshuis scoorde goed met zijn krielkippen, evenals Hans Zandbergen. Henk Eshuis liet een groep van de in Nederland nog onbekende Oud-Oostenrijkse tuimelaars zien. Een sierduiven ras dat ook op de komende show in Vriezenveen te zien zal zijn.

Meer foto's staan in het fotoalbum op deze site en op onze facebookpagina!

IMG 20151017 115231

 

Lokalschau Schüttorf 17+18 oktober

De tentoonstelling van onze zustervereniging uit Schüttorf vindt plaats op 17 & 18 oktober. Te zien zijn hoenders, dwerghoenders, duiven en sier- en watervogels. Er is speciale aandacht voor de open jeugdshow waar ook onze jeugdleden massaal aan deelnemen! Genoeg te zien dus en het randprogramma is uitermate goed georganiseerd in Duitsland.

De tentoonstelling is open voor publiek op zaterdag 17 oktober van 10.00 tot 18.00 en zondag 18 oktober van 09.00 tot 17.00. Op 17 oktober vindt vanaf 20.00 de fokkersavond plaats. Je vindt de show in het kleindiercentrum aan de Eichenstrasse 4 in Schüttorf. Er is ruimschoots gratis parkeergelegenheid.

 

Clubdag & BBQ Schuttorf

Zaterdag 30 mei was een aantal leden van Nut en Genoegen te gast op de jaarlijkse clubdag van onze zustervereniging uit Schuttorf (D) in het kleintierzuchtzentrum aldaar. Na de koffie met Küchen was het tijd voor een mooie toespraak van het oudst aanwezige lid (al 85 jaar). De jubilarissen van de vereniging werden in het zonnetje gezet en er is uitgebreid bijgepraat met de duitse fokkersvrienden en onderling onder het genot van de nodige drankjes en een tot in de puntjes verzorgde bbq. Foto's zijn hier te zien.

 

Bezoek Garvo

Zaterdag 23 mei zijn bestuur en leden van Nut en Genoegen Vriezenveen op excursie geweest bij voederfabrikant Garvo. Ook onze zustervereniging uit Schuttorf (D) was goed vertegenwoordigd. De ontvangst bij Garvo was allerhartelijkst en we zijn heel wat wijzer geworden over de productie van voer voor onze hobbydieren.

Foto's van het bezoek zijn hier te zien.

 
Meer artikelen...