Nieuws

2012 Grote delegatie van Nut en Genoegen naar Oneto

Hoewel een aantal leden dieren had ingeschreven voor de Europashow in Leipzig was er ook een flinkedelegatie leden van Nut en Genoegen met hun dieren aanwezig op Oneto. 
De meeste jeugdleden warennaar Leipzig maar Jenita Smelt had haar dieren ingeschreven naar Oneto, en niet zonder succes; haaroude grijs pastel doffer was weer in topconditie en haalde opnieuw een U en werd daarmee winnaar vande jeugdshow. Jenita, Gefeliciteerd. 
Alexander Bosveld was succesvol bij de grote hoenders, een jonge Brahma hen werd met F de mooistevan het ras.
Albert Berkhof had maar liefst 3 rassen sierduiven ingestuurd en wist bij alle drie de mooistevan het ras te leveren met 96 punten, een geweldige prestatie.
Voor de verenigingscompetitie moesten 25 dieren opgegeven worden en door de goede resultaten van onzeleden is het gemiddelde aantal punten wel iets lager dan vorig jaar maar toen waren we dan ook winnaar van de competitie.
Het resultaat zal pas bekend worden op de voorjaarsvergadering van Oneto.Overige resultaten:

 

 

Albert  Jansen Konijnen 2 x ZG, 1 x G
Frits Schipper Konijnen 2 x ZG, 1 x G
Jorieke Hospers Konijnen 2 x ZG, 1 x G
Albert Berkhof Sierduiven 5 x 96 (F) 5 x 95 (ZG)  2 x 94 (ZG)  3 x 93 (ZG)
Alexander Bosveld Grote Hoenders 1 x F, 1 x ZG, 2 x G
Rick Prinsen Dwerghoenders 2 x F, 8 x ZG, 1 x G
Rick Prinsen Oorspr. Duiven 6 x ZG
Jasper Smelt Oorspr. Duiven 1 x F,  3 x ZG
Janita Smelt Oorspr. Duiven 1 x U,  1 x F,  1 x ZG,  1 x G
Koos Prins Oorspr. Duiven 3 x F,  5 x ZG,  1 x G

 

 

 

 
 
 
 
 

Succes op de Europashow voor leden Nut en Genoegen


Maar liefst 8 leden namen afgelopen week deel aan de Europashow in Leipzig, waar in de LeipziggerMesse ruim 90.000 dieren waren ingezonden vanuit heel Europa.
Rick Prinsen kon met zijn Chabo's deconcurrentie met de andere fokkers goed aan en behaalde een U en daarmee een Europese titel.
Slechts 7 van de 690 ingezonden Chabo's behaalden dit predikaat. Een geweldige prestatie dus van Rickdie verder nog 2 x ZG en 1 x G behaalde.
Ook Hans Zandbergen deed mee met zijn WatermaalseBaardkrielen en behaalde 3 x ZG en 1 x G.
Voor Hans Smoes was het allemaal wat tegenvallend, zijngrote Wyandottes doen in Nederland altijd met de besten mee, maar de Europese standaard is voor ditras wat ongunstig voor Nederlandse fokkers en daarom kwamen de dieren van Hans niet verder dan 1 x Gen 1 x V. Ook Rik Velten had 2 grote Wyandotte's ingeschreven en behaalde met beide het predikaat GJustin Velten viel met zijn Watermaalse krielen wel in de prijzen, zijn haantje kreeg zg 95 en zijnhennetje kreeg een hv 96 en dat is hetzelfde als in Nederland een F. Tot haar grote teleurstelling mochten de watervogels van Yvonne Velten niet mee in de vrachtwagen naarLeipzig omdat zij de gezondheidsverklaring niet had gekregen van de organisatie en zonder die verklaringmochten de dieren niet mee.
Als goedmaker voor de fout van de organisatie kreeg Yvonne toch een fraaieEuropese medaille.
Gerko van de Hout behaalde met zijn 2 zwarte Hollandse krielen een ZG en viel daarmeeook in de prijzen. 
Omdat in Duitsland de Lach-en Diamantduiven onder een andere bond vallen, worden al deze dieren in éénklasse geplaatst en gekeurd volgens de puntentelling van de vogelbond.
In deze klasse werden de Lachduivenvan Koos Prins 2de en 3de met allebei 91 punt.
Verder kregen zijn duiven 1 x 90 pnt, 3 x 89 pnt,1 x 87en 1 x 86.Justin Velten eindigde in deze klasse met zijn Diamantduiven op de 13de en 17de plaats met89 en 88 punt.
Het bezoek wat de inzenders aan deze tentoonstelling brachten was indrukwekkend, 4 gigantische hallenmet daarin alle ingezonden dieren in kooien met een totale lengte van 45 kilometer, maar ook watervogels,ooievaars, wilde duiven, patrijzen en fazanten in hun eigen omgeving met bomen, vijvers en watervallenvan 5 meter hoogte.
Allemaal opgebouwd voor 4 dagen tentoonstelling, echt indrukwekkend en zeker de moeite waard geweest.

 

2 jeugdleden Nut en Genoegen Provinciaal Kampioen.

In tegenstelling tot een eerder bericht op de website en in de kranten hebben meerdere leden van Nut en Genoegen deelgenomen aan de provinciale kampioenschappen op de tentoonstelling in Goor.

Naast het gemelde succes van Janita Smelt die met haar lachduif Overijssels Kampioen werd, was ook jeugdlid Yvonne Velten succesvol en haar Carolina eend behaalde ook het Overijssel Kampioenschap bij de jeugd. Verder behaalde zij met de eenden nog 2 x G en 1 x ZG en met haar Diamantduiven 2 x ZG. Haar broer Rik Velten behaalde met zijn kuifeenden 2 x ZG en met de grote Wyandotte's 1 x ZG, 1 x G en 1 x V. De jongste van de Velten's behaalde tenslotte met zijn diamantduiven 1 x G, 1 x V en 1 x ZG, en met de Watermaalse baardkrielen 2 x Goed en 1 x Voldoende. Ook Alexander Bosveld was aanwezig met zijn grote brahma's in de kleur wit zwartcolumbia, en zijn resultaten waren 2 x ZG en 3 x G. Frits Schipper had een tweetal konijnen ingeschreven en behaalde 2 x het predikaat F.

Gelijktijdig met deze show nam Koos Prins deel aan een districtsshow van de Nederlandse DFKP club in Emmen en wist daar met een wildkleur Lachduif de mooiste in zijn klasse te behalen.

Deze week zijn de dieren van een 7-tal leden in de vrachtwagen geladen en vertrokken naar de grote Europashow in Leipzig. Maar liefst bijna 100.000 dieren zijn daar ingeschreven en staan opgesteld in 5 grote hallen met eentotale lengte aan kooien van maar liefst 45 kilometer. Een aantal leden zal aan het eind van de week naar Leipzig vertrekken om daar de tentoonstelling te bezichtigen en de resultaten te bekijken.

 
Succes voor leden Nut en Genoegen.

Op onlangs gehouden kleindierententoonstellingen in de regio hebben leden van Nut en Genoegen van zich doen spreken. Het succes begon op de Poort van Drenthe Show in Meppel. Rick Prinsen behaalde daar in de categorie oorspronkelijke duiven met een Parelhalstortel het predikaat Uitmuntend en was daarmee de winnaar van een hoofdereprijs. Rick behaalde verder nog 4 x F, 6 x ZG en 2 x G. Hetzelfde resultaat was er voor een grijs-pastel Lachduif van Koos Prins, deze duif werd kampioen in de klasse kleine siervogels eveneens met het predikaat Uitmuntend.

Een week later was het voor Koos Prins opnieuw prijs in Rijssen, deze keer behaalde een zus van de winnaar uit Meppel een U en was daarmee de mooiste op de Reggeshow. Rick Prinsen werd hier tweede met een kleurkop lachduif en daarmee froefde het duo van Nut en Genoegen de bekende fokker Jan Pijffers af. Koos behaalde verder nog 4 x ZG en Rick 1 x F en 10 x ZG. Jorieke Hospers was het enige lid van Nut en Genoegen met Konijnen, zij behaalde met haar gele Vlaamse Reus een G. Helaas was haar andere ram niet in tentoonstellingsconditie en moest dus thuisblijven. Ook bij de sierduiven was slechts 1 lid van N & G present. Albert Berkhof wist echter wel de hoofdprijs in deze categorie in de wacht te slepen met een Duitse Modena. Deze duif behaalde 96 punt. Albert behaalde verder nog een keer 95 en 2 keer 94 punt.


 

2012 Vechtdalshow te hardenberg

Na het afgelasten van de tentoonstelling door ENPKV Nijverdal moesten we op zoek naar een andere
tentoonstelling om onze clubshow onder te brengen. Samen met de leden werd besloten om daarvoor de
Vechtdalshow in Hardenberg te benaderen. Daar was men enthousiast en het resultaat was dat er maar
liefst 151 dieren van 17 leden van Nut en Genoegen te bewonderen waren in Hardenberg.
De resultaten waren per fokker verschillend maar over het algemeen waren de resultaten goed te noemen
en gingen er diverse prijzen mee naar Vriezenveen. Rick Prinsen en Albert Berkhof waren beide in hun categorie,
resp. Oorspronkelijke duiven en Sierduiven, kampioen. Hans Smoes, Rick Prinsen, Jan Brink, Albert Jansen en
Albert Berkhof wisten ook het mooiste dier van de keurmeester in de wacht te slepen.

 

De uitslagen van de clubshow waren als volgt:
Mooiste grote hoen:        Wyandotte wit            Hans Smoes    95    F 96
Mooiste grote hoen op 1 na:    Brahma columbia wit-zwart        Alexander Bosveld    154    ZG 95
Mooiste grote hoen op 2 na:    Brahma patrijs            Henk Stegeman    145    ZG 94
Mooiste dwerghoen        Wyandotte meerz.zilver patrijs     Jan Brink        372     F 96
Mooiste dwerghoen op 1 na:    Antwerpse baardkriel kwartel        Gerrit Eshuis    213    F 96
Mooiste dwerghoen op 2 na:    Chabo gladvederig purperkop        Rick Prinsen    412    F 96
Mooiste Watervogel:    Carolina eend wildkleur        Yvonne Velten    461    F 96
Mooiste Oorspr.duif:    Lachduif kleurkop             Rick Prinsen    439    F 96
Mooiste Oorspr.duif op 1 na:    Lachduif bont symetrisch wildkleur    Koos Prins        444    F 96
Mooiste Oorspr.duif op 2 na:    Diamantduif wildkleur        Justin Velten    454    F 96
Mooiste Sierduif:        Duitse modena schietti zwart        Albert Berkhof    775    U 97
Mooiste Sierduif op 1 na:    Chinese meeuw geel            Albert Berkhof    775    ZG 95
Mooiste Konijn:        Parelfeh                Albert Jansen    600    F 96
Mooiste Konijn op 1 na:    Wener konijngrijs            Frits Schipper    528    F 95

 

De jeugdprijzen waren voor:
Mooiste grote hoen:        Wyandotte goud-blauw gezoomd    Rik Velten        105    G 92
Mooiste dwerghoen:        Wyandotte buff columbia        Julia Bokdam    383    ZG 95
Mooiste Watervogel:    Carolina eend wildkleur        Yvonne Velten    461    F 96
Mooiste Oorspr.duif:    Diamantduif wildkleur        Justin Velten    454    F 96

 

Het is inmiddels een goede gewoonte dat de vereniging ENPKV eind september hun jongdierendag organiseertwaarvoor ook de verenigingen uit de buurt worden uitgenodigd.
Het is altijd een gezellige dag, vooral omdatde fokkers elkaar veel te vertellen hebben op zo'n eerste keuring van het seizoen.
Enkele leden van Nut en Genoegen waren verhinderd om deel te nemen, maar toch waren er nog een mooiaantal dieren uit Vriezenveen aanwezig.
Vooral bij de jeugdleden was onze vereniging goed vertegenwoordigdbij de prijsuitreiking.
Rik Velten had de mooiste grote Wyandotte, Gerco van de Hout had de mooisteHollandse kriel en Yvonne Velten de mooiste Diamantduif.
Ook bij de seniorleden waren er diverse raswinnaarsvan Nut en Genoegen.
Henk Stegeman was raswinnaar bij de grote hoenders en bij de dwerghoenderswaren de winnaars Gerco van de Hout, Rick Prinsen en Hans Zandbergen.
De mooiste Chabo van RickPrinsen werd uiteindelijk ook de mooiste dwerghoen haan van het geheel.
Rick sloeg daarmee een dubbelslagwant ook de fraaiste oorspronkelijke duif was van hem.
Op bijgaande foto's is te zien dat het een gezellige dag was. ENPKV bedankt!!

 

2012_jongdierendag_nijverdal_1

2012_jongdierendag_nijverdal_2


2012_jongdierendag_nijverdal_3


2012_jongdierendag_nijverdal_4


2012_jongdierendag_nijverdal_6

 

Jeugdleden van Nut en Genoegen naar Landelijke Jeugdshow te Laren.


6 jeugdleden van Nut en Genoegen hebben op 15 september meegedaan aan de landelijke jeugdshowin Laren (Gld) Zo'n 750 dieren van jeugdleden uit het hele land werden ingeschreven.
In de categorie had Rik Velten enkele Kuifeenden ingeschreven die een G en een ZG behaalden. Zijn zus Yvonne had 5 Carolina eenden ingeschreven en zij behaalden 2 x O, 2 x G en 1 x ZG.
Yvonne's Diamantduiven deden hed met 3 x ZG iets beter, maar kleine broer Justin was ze allemaal te snel af met een F en dat werd ook de mooiste siervogel van de show.
Justin, van harte gefeliciteerd!! De Lachduivenvan Janita Smelt waren nog niet helemaal klaar om te winnen en zij behaalde 1 x O, 3 x ZG en 1 x F.
Henk-Jan Scherphof had 5 grote Welsumers meegenomen en behaalde 1 x O, 1 x G en 3 x ZG en kreeg ookde prijs voor de fraaiste Welsumer.
Rik Velten was ook bij de hoenders vertegenwoordigd met 2 groteWyandotte's, Beiden behaalden een G. Gerko van Hout had 8 zwarte Hollnadse krielen in de kooien gezeten werd beloond met 4 x ZG, 3 x G en 1 x V. Ten slotte was Justin Velten ook inzender bij de dwerghoendersmet Watermaalse Baardkrielen, 2 x G en 2 x ZG was hier het reslutaat.
Al met al een mooi resultaat voor de jeugdleden van Nut en Genoegen.
Jullie hebben onze verenigingweer goed laten zien.
Allemaal gefeliciteerd met de behaalde predikaten.

IMG_0187

Klik hier voor nog meer foto's

 
Meer artikelen...