Nieuws

Landelijke Bondstentoonstelling in Zuidlaren succes voor Vriezenveense fokkers

 

Op de landelijke bondstentoonstelling in Zuidlaren werden door de leden van Nut en Genoegen aansprekende resultaten behaald.
In de categorie oorspronkelijke duiven werden de lachduiven van Koos Prins op een totaal van 140 dieren 2de, 3de en 5de  en werd Rick Prinsen 6de.
Janita Smelt was de nummer 1 op de jeugdafdeling.
De duiven van Jasper Smelt hadden een kleine terugval ten opzichte van de vorige show en vielen buiten de prijzen.
Wie wel in de prijzen viel was Angela Kerkdijk die met haar ingezonden Wyandotte’s in beide klassen  goed meedeed met een 1ste F en 3de  ZG.Bij de Chabo’s wist Rick Prinsen een 1ste F te behalen.
Rieta Blankvoort was een goede middenmoter bij de Chabo’s.Op de jeugdafdeling waren ook de diamantduiven van Justin en Yvonne Velten te bewonderen.
Yvonne had de mooiste diamantduif en ook had ze de mooiste Carolina eend.
Rick Prinsen had ook enkele parelgrijs witgeparelde  Chabo’s ter erkenning ingezonden en mede door zijn dieren wordt deze kleurslag waarschijnlijk erkend.
Vorig jaar behaalde hij dat succes al met de grijze kleurkop lachduiven.
Jorieke Hospers was met haar gele Vlaamse Reuzen het enige lid met konijnen en ook zij deed goed mee door beide klassen te winnen met een 1ste F en een 1ste ZG.

 

Angela Kerkdijk

1 x F

3 x ZG

Hans Zandbergen

3 x ZG

2 x G en 1 x O

Rick Prinsen

3 x F

9 x ZG

3 x G

Rieta Blankvoort

4 x ZG

2 x G

Yvonne Velten

2 x F

2 x ZG

1x G, 2x V, 1x O

Justin Velten

3 x ZG

Janita Smelt

1 x F

5 x ZG

1 x G

Jasper Smelt

9 x ZG

5 x G en 1 x V

Koos Prins

6 x F

11 x ZG

2 x G

Jorieke Hospers

1 x F

1 x ZG

 

JONGDIERENDAGEN OPWARMERS VOOR HET SHOWSEIZOEN.

Het tentoonstellingsseizoen is weer begonnen met de traditionele jongdierendagen.

Een aantal leden van Nut en Genoegen nam deel aan de jongdierendag van de DFKPspeciaalclub en daar was Rick Prinsen succesvol met een Lachduif kleurkop die een F behaalde en 3de werd bij de verdeling van de prijzen. Koos Prins behaalde ook een F met een crème-ino Lachduif, maar viel net buiten de prijzen. Dezelfde duif werd een week eerder op de jongdierenkeuring in Kampen wel 1ste.
De jongdierendag in Nijverdal werd ook een succes voor Rick Prinsen, een Chabo van hem werd daar de mooiste hen bij de dwerghoenders. Bij de grote hoenders was  Wyandotte van Hans Smoes de mooiste hen.
Bij de Oorspronkelijke duiven waren  zowel de mooiste doffer als de mooiste duivin een Lachduif van Rick Prinsen.

Ook de jeugd van de vereniging deed goed mee: Yvonne Velten had de mooiste oorspronkelijke duif en de mooiste watervogel van de jeugd en Justin Velten had het mooiste dwerghoen bij de jeugd.
Rasprijzen waren er verder voor Hans Smoes (Wyandotte groot en kriel), Henk Stegeman (Brahma),
Rick Prinsen (Chabo), Hans Zandbergen (Watermaalse kriel),Frits Hofstede (Nederlandse Helmduif) en tot slot Frits Schipper (Wener).

1ste TENTOONSTELLING IN HARDENBERG.

In Hardenberg wordt de aftrap van de tentoonstellingen gehouden, daar wordt van 6 t/m 8 oktober  in manege de Gulden Spoor op sportpark de Boshoek de eerste tentoonstelling in de regio gehouden. Een flink aantal leden van Nut en Genoegen zal hier met zijn/haar dieren aan deelnemen.  Daarna volgt Rijssen en vervolgens is het de eerste week van november  weer tijd voor de eigen Grenslandshow.  


 

Jeugdlid Nut en Genoegen verslaat alle topfokkers

smeltJeugdlid Nut en Genoegen verslaat alle topfokkers

Jeugdlid Janita Smelt (15) van de kleindierenvereniging Nut en Genoegen uit Vriezenveen heeft misschien
wel de mooiste lachduif van heel Nederland.

Lees HIER het complete bericht van TC Tubantia

Datum: 6 januari 2011

 

Championshow Nieuwegein 2011

Drie leden van de vereniging hebben deelgenomen aan de grote landelijke tentoonstelling,De”CHAMPIONSHOW” te Nieuwegein.

Dit is de bondstentoonstelling voor de Konijnen, Cavia’s, Kleine Knagers en Sierduiven.

Voor de eerste keer was deze show niet meer in de veemarkthallen, maar in het Home Boxx Exhibition Center in Nieuwegein.

Speciale reden om hier in te zenden was de districtsshow van de Nederlandse DFKPclub, waarin ook de lachduiven zijn ondergebracht.De voorzitter van onze vereniging, Jasper Smelt nam de naam van de tentoonstelling  erg letterlijk en werd met een Lachduif in de kleur  Pastel Isabel kampioen bij de Lachduiven.Dit dier behaalde een F met 96 punt. Verder had Jasper nog 9 x een ZG en 1 x een G.Jeugdlid Janita Smelt had ook 4 dieren ingeschreven en zij behaalde 1 x F en 3 x ZG.  Tenslotte had ook onze secretaris, Koos Prins ingeschreven,  hij behaalde 3 x F en 5 x ZG.Bijzonder was verder nog dat genoemde inzenders een uitnodiging hadden ontvangen voor de opening van de show, die door niemand minder dan H.M. Koningin Beatrix werd verricht.Na de officiële opening liep de Koningen langs de eregalerij  waar alle winnende dieren samen met hun eigenaar stonden  opgesteld.Een persoonlijke  felicitatie en de oprechte belangstelling van de Koningin maakte het voor de winnaars heel bijzonder.In een gesprek wat ik later had met één van de winnaars vertelde hij me dat hij, ondanks dat hij al veel had gewonnen, dit wel de mooiste prijs van het jaar was.

Datum: 20,21 en 22 januari 2011

 

Landelijke dieren tentoonstelling Zuidlaren

Op de grote landelijke bondstentoonstelling die in Zuidlaren werd gehouden waren diverse leden van Nut en Genoegen aanwezig met hun dieren, en dat was zeker niet zonder succes.

In een eerder artikel met een link naar TC Tubantia werd al aandacht besteed aan de geweldige prestaties van jeugdlid Janita Smelt die hier jeugdkampioen werd.

Maar ook de seniorleden waren succesvol. Zoals Hans Zandbergen die in een grote klasse Watermaalse Baardkrielen een 1ste F behaalde. Ook bij de Antwerpse Baardkrielen behaalde hij een F, verder nog diverse keren ZG. Zoals we inmiddels van hem gewend zijn, was Rick Prinsen weer succesvol met zijn Chabo's. In zwart-wit gepareld een 1ste F en bij de purperkoppen 1ste en 2de F.

Samen met broer John weet hij elk jaar weer met de besten mee te doen op de Noordshow.

Rick is ook fokker van Kleurkop Lachduiven, en dit jaar bracht hij 2 nog niet erkende kleurslagen ter erkenning in de kooien, helaas was 1 pastel kleurkop niet in conditie en kon dus niet mee, hierdoor werden alleen de grijs kleurkoppen erkend. Toch een mooie prestatie.

Ondanks maar liefst 12 x ZG was Jasper Smelt niet helemaal tevreden over de resultaten. Vooral bij de wildkleur Lachduiven was wel erg streng gekeurd en hadden er best een paar het predikaat F verdiend. Koos Prins was wel tevreden over de behaalde resultaten, opnieuw won een Lachduif van hem de Noordshow, ditmaal een Grijs Pastel jonge duivin die het predikaat U kreeg van de keurmeester. Omdat ook de 2de lachduivenkeurmeester een U had toegekend was het nog even spannend welke duif zou winnen, maar uiteindelijk won de duif uit Tubbergen. Verder nog 4 x F en een aantal ZG's.

Janita Smelt had in de jeugdklasse ingezonden en werd zoals al eerder geschreven jeugdkampioen, ook met een Grijs-Pastel jonge doffer. Als deze doffer in de gewone klasse was ingeschreven had de duif van Koos Prins het nog moeilijk gekregen om te winnen. Echt een klasse doffer, die al veel heeft gewonnen en ook in de toekomst nog veel kan winnen.

Na de keuring was er veel belangstelling van RTV Noord en RTV Drente, en omdat de fraaie bodywarmers van onze vereniging zo opvielen werd Koos nog even gestrikt om een praatje te maken met de verslaggever van RTV Drente.

Kijk HIER naar een filmpje van RTV Drenthe Noordshow.

Datum: 6 januari 2011

 

Dierendag bij de Rehobothschool

Dierendag bij de Rehobothschool.


4 Oktober j.l. was weer de jaarlijkse dierendag, de Rehobothschool uit Vriezenveen had alle leerlingen opgeroepen om die dag hun hobby dieren mee te nemen naar school.


Van 8.30 uur tot ruim 9.00 uur kon iedereen genieten van alle meegenomen dieren, het was een prachtig gezicht zoveel dieren bij elkaar te zien.

Er waren erg veel verschillende soorten dieren meegebracht zoals: Een tamme kraai, kanaries, parkieten, konijnen groot en klein, caviá's, muizen, veel honden, poesjes.

Maar de trekpleister was toch wel de meegebrachte Pony.


Van 11.00 uur tot 12.00 uur was de kleindier- vereniging Nut en Genoegen aanwezig met een 7 tal tentoonstellingsdieren, deze waren netjes in tentoonstellingskooien ondergebracht.

Iedere groep kwam de dieren bekijken, een aantal leden van voornoemde vereniging waren aanwezig om tekst en uitleg te geven aan de kinderen,

Er werden ook veel vragen van kinderen beantwoord door de aanwezige leden van Nut en Genoegen, in de personen van Berend Hoff, Gerrit Eshuis en Guus Tijhof

Het was een heel bijzondere ervaring zowel voor de kinderen als voor Nut en Genoegen.


Zo werden de leerlingen dan ook uitgenodigd om in 2011 de tentoonstelling van Nut en Genoegen te bezoeken in de manege van de Vjenneruiters.


De leiding en de leerkrachten hadden alles goed georganiseerd, en konden dan ook tergzien op een zeer geslaagde dag.

 

dierendag-1 dierendag-2
dierendag-3 dierendag-4