Nieuws

Uitslagen Grenslandshow 2017

De hoofdereprijzen op de Grenslandshow 2017 zijn gewonnen door:

Fraaiste grote hoen; Henk Stegeman, Twents Hoen

Fraaiste dwerghoen; Gerrit Wunderink, Ko Shamo

Fraaiste grote siervogel; Henk Stegeman, Narrangansett kalkoen

Fraaiste kleine siervogel; Janita Smelt, Lachduif

Fraaiste sierduif; Albert Berkhof, Duitse Modena Schietti

Fraaiste gedomesticeerde watervogel; A.J.H. Westendorp, Kwaker

Fraaiste oorspronkelijke watervogel; Yvonne Velten, Mandarijn eend

Fraaiste serama; B. Raamsman, Serama

Fraaiste konijn; K. Roskam, Luchs

Fraaiste cavia; Lisa Beltman, Borstelhaar

 

Ook veel jeugdleden waren met hun dieren aanwezig op de Grenslandshow 2017, heel gezellig en spannend! De keurmeesters waren heel tevreden met de kwaliteit, want de dieren kregen mooie predikaten! De winnaars zijn geworden:

Fraaiste grote hoen jeugd; Christian Holterman met een Orpington

Fraaiste dwerghoen jeugd; Finn Tiefensee met een Brahma kriel

Fraaiste dwerghoen jeugd op 1 na; Justin Velten met een Australorp kriel

Fraaiste watervogel jeugd; Giovanni Ritsma met een Carolina eend

Fraaiste watervogel jeugd op 1 na; Giovanni Ritsma met een Carolina eend

Fraaiste konijn jeugd; Naomy v/d Vinne met een Tan

Fraaiste konijn jeugd op 1 na; Wout Miskotte met een Alaska

Fraaiste cavia jeugd; Julia Nijboer

 

Alle overige uitslagen zijn na te lezen in de catalogus. Deze kunt u bekijken/downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

grenslandshow2017metopeningstijden

 

Leden N&G in de prijzen op lokalschau Schüttorf

Op de Lokalschau van de pluimveevereniging in Schüttorf (Duitsland) waren fokkers van Nut en Genoegen present. Beide verenigingen onderhouden al jaren een partnerband en er is een heuse strijd aan welke zijde van de grens de mooiste dieren gefokt worden.

Jorg Broenink had krielkippen meegenomen van de rassen Uilebaardkriel en Groninger Meeuw in verschillende kleurvarianten. Een Goudpel Groninger meeuw hennetje van Jorg behaalde het predikaat Hervorragend (Fraai) en was een van de toppers van de show.

Hans Smoes liet enkele hele mooie spierwitte Wyandottes zien. Het predikaat Hervorragend werd ook aan zijn grote hen toegekend. Door een grote rozet aan de kooi was voor bezoekers van verre te zien waar de winnende dieren zaten.

Hans Zandbergen was van de partij met zwart-witcolumbia Wyandotte krielen. De keurmeesters waren ook hier zeer te spreken over de kwaliteit. Een hele prestatie omdat hij dit ras nog maar kort fokt.

Enkele foto's staan op deze site.

 

Goede resultaten N&G op Vechtdalshow

Op de kleindiertentoonstelling ‘Vechtdalshow’ in Hardenberg waren de leden van Nut en Genoegen Vriezenveen goed vertegenwoordigd.

Rick Prinsen liet Indische Loopeenden in de kleurslag reebont zien, viermaal Zeer Goed en de hoofdprijs voor mooiste watervogel van de show was de uitstekende beoordeling voor zijn dieren!

Cynthia ten Bergen was de inzender van grote kippen. Ze bracht het ras Luikse Vechter mee in verschillende kleuren, alle vier dieren behaalden Zeer Goed. Ook had een aantal Cynthia blauw-witgeparelde Ukkelse Baardkrielen meegenomen, deze werden als Goed beoordeeld

De Wyandotte krielen van jeugdlid Madelon Kerkdijk werden door de toepasselijk genaamde keurmeester Kip beoordeeld. Madelon haalde de predikaten Goed en Zeer Goed. Madelon’s moeder Angela had ook acht Wyandotte krielen ingestuurd en kreeg driemaal Goed en maar liefst vijfmaal Zeer Goed als beoordeling.

Rick Prinsen had ook nog zwart-witgeparelde Chabo’s ingestuurd en behaalde een Goed, driemaal Zeer Goed en zelfs tweemaal Fraai met deze mooie krielkippen.

De Vlaamse Reuzen konijnen scoorden ook goed in Hardenberg. De gele ram van Jorieke Hospers haalde een Goed en Johan Leus scoorde een Goed, een Zeer Goed en tweemaal Fraai met zijn konijngrijs gekleurde Vlamen. Hiermee sleepte Johan ook de prijs voor het mooiste vrouwelijke konijn van de show in de wacht.

Frits Schippers, met zijn 83 jaar nog altijd actief als konijnenliefhebber, showde twee Wener konijnen in de kleur blauwgrijs. Ze kregen een Goed en Zeer Goed als predikaten van de keurmeester.

Foto's van de Vechtdalshow zijn te zien op de website van de show: http://www.vechtdalshow.nl/fotos_tt2017.html

 

Vraagprogramma Grenslandshow online

Op 9, 10 en 11 november 2017 organiseert Nut en Genoegen weer de tweejaarlijkse Grenslandshow. Deze open kleindierententoonstelling trekt al jarenlang vele inzenders en bezoekers. Ook dit jaar verwachten wij weer een goede gevulde manege, waar het dier en mens aan niets ontbreekt.

Onze samenwerking met de Nederlandse Leghornclub, ENPKV Nijverdal en zustervereniging Schüttorf staat garant voor een mooie show waar ook u met uw dieren niet kunt ontbreken.

De vraagprogramma's zijn verstuurd naar alle inzenders van de afgelopen Grenslandshow, verenigingssecretarissen en leden van Nut en Genoegen. Hieronder zijn het vraagprogramma en inschrijfformulier ook te downloaden. Liever een papieren exemplaar ontvangen? Geef uw adres even door via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  en het wordt u toegestuurd!

Download: Vraagprogramma 2017

Download: Inschrijfformulier 2017

Download: Inschrijfformulier 2017 Word versie t.b.v. digitaal invullen

 

Rabo Clubkas Campagne

RABNWT008-Instagram-1080x1080px-man-01

Jouw stem is geld waard in de Rabo Clubkas Campagne!

Rabobank Noord en West Twente organiseert de Rabo Clubkas Campagne speciaal voor verenigingen en stichtingen. Er is € 175.000,- beschikbaar gesteld voor de deelnemende verenigingen! Ook Nut en Genoegen doet mee aan de Rabo Clubkas Campagne!

Stemmen

Van dinsdag 2 mei tot en met maandag 22 mei mogen klanten van Rabobank Noord en West Twente drie stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs, waarvan maximaal twee op dezelfde club. Elke stem is geld waard! De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedrag te delen door het aantal uitgebrachte stemmen.

Nut en Genoegen ontvangt het aantal op ons uitgebrachte stemmen maal het bedrag dat een stem waard is. Het is voor omze vereniging dus belangrijk om deze actie onder de aandacht te brengen om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Wij kunnen deze bijdrage goed gebruiken voor de aankomende Grenslandshow. Het zou fantastisch zijn als jij en jouw familie en vrienden stemmen geven aan Nut en Genoegen tijdens de Rabo Clubkas Campagne van Rabobank Noord en West Twente.

Kijk voor meer info over de Rabo Clubkas Campagne op www.rabobank.nl/nwt.

Bedankt voor jouw steun!

 

Vogelgriep

Update: het verzamel- en tentoonstellingsverbod is inmiddels opgeheven.

Als gevolg van de recente gevallen van vogelgriep in Nederland en omliggende landen is er een algeheel (verzamel- en) tentoonstellingsverbod voor pluimvee van kracht. Dit betekent dat kippen, serama's, sier- en watervogels niet bij elkaar gebracht mogen worden op shows, markten of andere verzamelplaatsen. Voor de meest recente informatie verwijzen wij u graag naar KLN.

Duiven zijn uitgezonderd van het tentoonstellingsverbod, net als de 'haren'. Tentoonstellingen mogen dus gewoon doorgaan met Konijnen, Cavia's, Duiven en kleine knagers.

Oneto heeft helaas moeten besluiten de show op 2/3/4 december 2016 definitief af te gelasten.

HKSV Kampen, waar onze clubshow is ondergebracht, zal de Hanzeshow door laten gaan. Indien mogelijk met pluimvee en anders zonder. Inzenders krijgen bij een blijvend tentoonstellingsverbod het inschrijfgeld voor pluimvee van de Hanzeshow retour. Schrijf dus vooral in op deze en andere shows om de organisaties te steunen!

 

Hans Smoes winnaar Vechtdalshow

Op de Vechtdalshow in Hardenberg heeft ons lid Hans Smoes de hoofdprijs gewonnen voor het mooiste grote hoen. Zijn witte Wyandotte hen werd uit 75 dieren gekozen tot mooiste door de keurmeesters met een predikaat van F96. De andere spierwitte Wyandottes van Hans kregen ZG95, ZG94 en G92.

 

Ook bij de dwerghoenders mooie resultaten van onze leden. Gerrit Eshuis bracht antwerpse baardkrielen in kwartel en zwart en scoorde 2x F96, 2x ZG 95 en G 92.

Jeugdlid Madelon Kerkdijk stuurde Wyandotte krielen in de kleurslagen goud blauwgezoomd en goud witgezoomd in. Een mooie lijst predikaten voor deze lastige kleuren was het gevolg: ZG 95, ZG94, ZG 93 en 3x G92.

Agela Kerkdijk showde Wyandotte krielen in wit zwartcolumbia en wit blauwcolumbia. Maar liefst 3x F96, ZG 95 en 2x ZG93 was de beoordeling door de keurmeesters.

Rick Prinsen liet mooie Chabo's zien in zwart witgepareld. ZG95, ZG93, G92 en helaas een O, maar ook nog een ZG95 voor een speciaal bolstaart hennetje.

 

Bij de konijnen scoorde Johan Leus torenhoog met zijn Vlaamse reuzen. Uit vier dieren 3x F95,5 en een ZG94 is ware klasse!

Albert Jansen stuurde een mooi viertal Parelfehs in. Deze haalden F95,5, ZG94, ZG93 en G 91,5.

Ook Frits Schippers en Rick Prinsen brachten konijnen in Hardenberg. Frits haalde F95 met een Wener haaskleur, de Weners in blauwgrijs deden het wat minder met een G91 en O jammer genoeg. De Rexdwergen in castor van Rick haalden ZG94 en O.

 

Allemaal gefeliciteerd!

 

IMG 20161006 203558

 
Meer artikelen...